Ramen

HP Bouwmateriaal levert alle soorten ramen: vaste ramen, draai-ramen en kiep-ramen.

Vaste ramen

Vaste ramen kunnen niet open, maar kunnen wel worden geleverd met ventilatierooster. Deze ramen kunnen worden besteld in een variant waarbij u alleen het glas met kozijn besteld of een variant waarbij u een kozijn met daarin een raam besteld. Verder kunnen deze ramen worden uitgevoerd in vele varianten zie hiervoor de pagina productinformatie. Vaste ramen kunnen worden geleverd in de volgende afmetingen: Breedte: vanaf 350mm tot een maximale breedte van 2600mm
  • Hoogte: vanaf 210 mm tot een maximale hoogte van 2400 mm
Klik op een foto om een vergroting te zien van onze vaste ramen:

Draai ramen

Deze ramen draaien naar binnen open en kunnen zowel naar links als naar rechts draaiend worden besteld. Bij deze ramen zijn erg veel mogelijkheden. U kunt deze ramen bestellen in enkele uitvoering: dus één draairaam maar ook in bijvoorbeeld een kozijn met hierin een vast raam met daarnaast een draairaam. Ook een kozijn met twee draairamen naast elkaar of een zogenaamd dakkapelraam kan worden besteld. Dit is een kozijn met hierin drie of vier ramen, naar wens zijn dit vaste ramen, draairamen of een combinatie hiervan. Informeer naar de mogelijkheden. Ook indien U afwijkende maten heeft kan HP Bouwmateriaal U meestal van dienst zijn met een oplossing. Draai ramen kunnen worden geleverd in de volgende afmetingen:
  • Breedte: vanaf 395mm tot een maximale breedte van 1500mm
  • Hoogte: vanaf 395 mm tot een maximale hoogte van 1700 mm
Klik op een foto om een vergroting te zien van onze draairamen:

Draai / Kiep ramen

Draai/kiep ramen beschikken over zowel een draai stand als een kiep stand. Deze ramen zijn de ideale manier om uw huis te ventileren. Ze zijn zowel naar links als naar rechts draaiend leverbaar. Voor het overige zijn deze ramen identiek leverbaar als onze draairamen. Maar ook voor deze ramen geldt: Afwijkende maat? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden! Draai/kiep ramen kunnen worden geleverd in de volgende afmetingen:
  • Breedte: vanaf 415mm tot een maximale breedte van 1500mm
  • Hoogte: vanaf 395mm tot een maximale hoogte van 1700mm
Klik op een foto om een vergroting te zien van onze draai- en kiepramen:

Andere soorten ramen

Twee vleugelramen

Een twee vleugelramen zijn te leveren in diverse varianten. Vast – Draai/kiep ,Draai/kiep – Vast draai/kiep-Draai/kiep of Draai – Draai Twee vleugelramen kunnen worden geleverd in de volgende afmetingen:
  • Breedte: vanaf 770mm tot een maximale breedte van 3000mm
  • Hoogte: vanaf 455mm tot een maximale hoogte van 1700mm

Drie vleugelramen

Drie-Vleugelramen worden ook wel dakkapelramen genoemd. De meest verkochte uitvoering hiervan is de Draai/kiep – Vast – Draai/kiep, die meestal voor dakkapellen word verkocht. Maar alle varianten hierop zijn uiteraard ook leverbaar. Door het blokprofiel wat wij leveren is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een 5 of 6 vleugelraam te ontwerpen, aangezien de ramen simpel en praktisch naadloos te koppelen zijn. Drie vleugelramen kunnen worden geleverd in de volgende afmetingen:
  • Breedte: maximale breedte van 3800mm
  • Hoogte: maximale hoogte van 1700mm
Bovendien kunt U er bij al deze ramen voor kiezen deze uit te laten voeren met een ventilatierooster, rolluik,vakverdeling of een andere kleur dan standaard wit (Ral 9016). Verder kunnen ook al deze ramen worden geleverd in het ultramoderne Iglo Energie. Klik op een foto om een vergroting te zien van onze tweevleugel- en drievleugelramen.

U kunt ook voor kozijnen met aanslag terecht bij ons bedrijf.

Het profiel van dergelijke kozijnen is 50mm met 20mm aanslag en rondom staal verstevigd Verder natuurlijk voorzien van het oerdegelijke Maco hang en sluitwerk en uitgevoerd in HR++ glas met Argon edelgasvulling. Hierdoor hebben deze kozijnen een isolatiewaarde van 1.1. Deze kozijnen zijn leverbaar in vele Ral kleuren en eventueel ook leverbaar met rolluik.